person_outline
phone
Головна » Файли » Накази » 2018-2019 навчальний рік

№4 Про організацію харчування учнів в  Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів
[ Викачати з сервера (34.1 Kb) ] 16.01.2019, 08:34

Н А К А З

08.01.2019                                                                                                                            №4

 

Про організацію харчування

учнів в  Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

       З метою забезпечення при харчуванні учнів в загальноосвітніх закладах району вимог Конституції України, Законів України «Про освіту»(ст.25), «Про загальну середню освіту»(п.2,ст.22), «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України від 24.12.2015 № 911-VII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (п. 11), Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 (1591-2004-п) «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах», спільних наказів охорони здоров’я України і Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 « Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 17.07.2006 № 298/227 « Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», від 15.08.2006 № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», наказу відділу освіти №7 від 11.01.2019 року «Про організацію харчування учнів у  закладах загальної середньої освіти району».

 

НАКАЗУЮ:

  1. Організувати гаряче харчування учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей та учнів 1-11 класів позбавлених батьківського піклування та батьків учасників АТО, протягом січня-травня 2019 року а саме:

 

 

 

 

№ з/п

ПІБ

Клас

1

Сокол Анастасія

1

2

Токайчук Альбіна

2

3

Сокол Артем

3

4

Черновод Максим

3

5

Гайванович Карина

8

6

Карпець Володимир

10

 

    1. Грошова норма встановлена в розмірі 23 грн. для одноразового гарячого харчування.
    2. Харчування учнів здійснювати тільки в навчальні дні. У разі відсутності учня компенсація за харчування не проводиться.
  1. Організувати гаряче харчування учнів 1-11 класів за рахунок батьківських коштів, протягом січня-травня 2019 року за окремим списком згідно рішення батьківських зборів:
    1. Грошова норма встановлена в розмірі 10 грн. для одноразового гарячого харчування.
    2. Харчування учнів здійснювати тільки в навчальні дні.
  2. Первинні документи надаються до бухгалтерії комунальної установи «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» не менше 3-х  разів на місяць.
  3. Організувати роботу комісії з контролю за організацією та якістю харчування в складі:

Голова комісії:                 Тодорчук С.Г.,  директор школи.

Члени комісії:                  Теленик Г.О.., заступник директора з виховної роботи;

Кравець Т.Л., голова зборів трудового колективу;

Лепа І.О. голова батьківського комітету;

  1. Відповідальним за організацію харчування учнів 1—11-х класів призначити заступника директора з виховної роботи Теленик Г.О.
  2. Відповідальному за організацію шкільного харчування Теленик Г.О.
    1. Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування.

                                                                                           Постійно

    1. Здійснювати контроль за дотриманням вимог нормативних документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв.

                                                                                           Постійно

    1. Під час підготовки приміщень і обладнання до нового навчального року, організації та проведення навчально-виховного процесу керуватися Державними санітарними правилами та нормами (ДСан Пін 5.5.2.008-01).

                                                                                      Серпень, щороку

  1. Комірнику школи Федоровій С.І.:
    1. Забезпечити безумовне виконання вимог Закону України «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах» і затвердженої цим наказом Інструкції.

                                                                                             Постійно

    1. Дотримуватися вимог діючого законодавства під час прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв, якості миття посуду.

                                                                                            Постійно

    1. Вести документацію шкільної їдальні: журнал бракеражу готової продукції, журнал бракеражу сирої продукції, калькуляційні карти ,технологічні карти.

                                                                                        Постійно

    1. 3атвердити та надати до відділу освіти, у строк до 22.01.2019 року,  примірне двотижневе меню.
    2. Перевіряти якість постачальної продукції

 

  1. Затвердити наступний графік чергування вчителів у шкільній їдальні:

понеділок       –  Гуда І.М., Кравець Т.Л.

вівторок         –  Шевченко Г.М., Коптілєц А.В.

середа             –  Меркотан І.П., Треніна Л.Є.

четвер             –  Саковець І.Г., Швороб Н.В.

п’ятниця         –  Поленок О.В., Петрахаус О.М.

Класним керівникам 1-11  класів:

    1. Систематично контролювати надання безкоштовного харчування учнів на підставі заяв батьків (осіб, що їх замінюють) і довідок органу соціального забезпечення за місцем проживання (якщо батьки не працюють), або довідок про одержання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям із місця роботи батьків (осіб, що їх замінюють).
    2. Щоденно до 8.00 подавати кількість  учнів, які присутні у школі.
  1. Заступнику директора школи з виховної роботи Теленик Г.О.
    1. Здійснювати постійний контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживанням гарячих страв, соків, молока, борошняних виробів; за санітарно-гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку; за дотриманням режиму й графіків харчування дітей; за чергуванням педагогічних працівників в обідній залі.
    2. Інформувати батьків про організацію харчування дітей у закладі, періодично організовувати обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних із харчуванням.
    3. Разом із медичною сестрою організувати для учнів 1—11 -х класів проведення бесід із питань дотримання особистої санітарії та гігієни, профілактики грипу, дифтерії, лептоспірозу, холери, туберкульозу, СНІДу, арбовірусних інфекцій і харчових отруєнь, зокрема грибами.
  2. Розмістити даний наказ на сайті школи та довести до відома відповідних працівників школи.
  3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

Т.в.о директора школи:                                                                      Н.М. Гришко

 

З наказом ознайомлені:                                                                        

 

Категорія: 2018-2019 навчальний рік | Додав: Сергей_Геннадиевич
Переглядів: 55 | Завантажень: 8 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar