person_outline
phone
Головна » Файли » Накази » 2018-2019 навчальний рік

№163 Про підсумок перевірки стану харчування комісією громадського контролю
[ Викачати з сервера (31.0 Kb) ] 26.11.2018, 17:49

НАКАЗ

                   26.11.2018                                                                                       № 163

 

Про підсумок перевірки стану харчування

комісією громадського контролю  

 

Організація харчування учнів Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснюється відповідно Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591, «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу МОН України та МОЗ України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказу № 119 від 03.09.2018 року «Про організацію харчування учнів в Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів в 2018-2019 н.р.

Станом на 26 листопада 2018 року у школі нараховується 120 учнів.

Гарячим харчуванням охоплено – 88 учня ,що становить 73,3% від загального учнівського контингенту.

У школі організовано харчування дітей пільгових категорій: 1 учень позбавлений батьківського піклування, 2 з малозабезпечених сімей, 2 дітей, батьки яких знаходяться у зоні АТО.

Вартість харчування на одну дитину на день становить для категорійних 18 грн. за рахунок районного бюджету, за рахунок плати батьків із розрахунку 10 грн. у день на одну дитину. Оплата харчування учнів здійснюється по безготівковому розрахунку, кошти перераховуються на розрахункові рахунки спеціального фонду закладу освіти.

У школі ведеться документація з організації харчування, а саме: Журнал бракеражу готової продукції, Журнал бракеражу сирих продуктів, книга складського обліку харчової продукції, зошит обліку відходів, журнал реєстрації температурного режиму в холодильниках, двотижневі (перспективні) меню, щоденні меню-розкладки, картотеки страв, технологічні карти, журнал обліку виконання норм харчування. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 норми харчування виконуються 1-4 класи – на 98 %, 5-11кл. – на 95 %.

Медичною сестрою Межинською В.С. складені графіки проходження медичних оглядів та ведуться журнали здоров’я відповідного зразка, прошиті, пронумеровані, скріплені печаткою закладу.

Постачальниками продуктів харчування та продовольчої сировини є: Хлібокомбінат Скадовського РАЙСТ ( хліб, томат, макарони, ікра кабачкова, булочки), решта продуктів ФОП Загуменний С.С.

У шкільній їдальні обладнано 60 місць для харчування в одну зміну

Приміщення харчоблоків та обладнання відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Харчоблоки обладнані електричними плитами, електроводонагрівачами, електром’ясорубками та ваги для сирої продукції, ваги для готової продукції, холодильник, морозильна камера для зберігання м’ясних, рибних, молочних продуктів та зберігання добових проб.

Маркування посуду відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Система холодного та гарячого водопостачання знаходиться у робочому стані. У школі є ванни для миття посуду, проводиться дезінфекція всього посуду. Згідно норм на харчоблоках знаходяться всі необхідні миючі, дезінфікуючі засоби та методичні рекомендації щодо їх застосування. На харчоблоках наявні всі необхідні інструкції. Прибирання обідньої зали проводиться вчасно згідно вимог санітарного законодавства.

Харчування учнів здійснюється у естетично оформлених приміщені шкільної їдальні з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог законодавства.

Під час перевірки організації харчування у школі комісією громадського контролю що діє на підставі наказу №162 від 22.11.2018 року не  було виявлено суттєвих недоліків окрім: виправлення при оформленні документів.

Виходячи з вище викладеного

 

НАКАЗУЮ:

1.Медичній сестрі школи Межинській В.С. :

1.1. Контролювати виконання норм харчування в школі, щомісяця проводити аналіз їх виконання із зазначенням у Журналі обліку виконання норм харчування;

1.2. У разі необхідності оформляти протоколи заміни страв.

2.Комірнику школи Федоровій С.І.:

2.1.Тримати на постійному контролі питання прийняття якісних і безпечних продуктів харчування та продовольчої сировини, ведення документації по організації харчування;

2.2.Виключити виправлення при оформленні документів.

3.Кухарю школи Патерок І.С:

3.1.Не допускати використання пощербленого та потрісканого столового посуду, що є порушенням п.3.8. Державних санітарних правил і норм;

4.Класним керівникам та класоводам :

4.1.Щодня подавати заявки на харчування учнів до шкільної їдальні;

5. Розмістити даний наказ на сайті школи та довести до відома відповідних працівників.

6. Виконання даного наказу залишаю за собою

 

 

 

Директор школи                                                                  С.Г.Тодорчук

З наказом ознайомлені:  

Категорія: 2018-2019 навчальний рік | Додав: Сергей_Тодорчук
Переглядів: 8 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar