person_outline
phone
Головна » Файли » Накази » 2018-2019 навчальний рік

№118 Про організацію харчування учнів в  Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів
[ Викачати з сервера (31.8 Kb) ] 10.09.2018, 21:22

НАКАЗ

                   03.09.2018                                                                                       № 118

 

Про організацію харчування

учнів в  Шевченківській ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

Керуючись Конституцією України, Законами України «Про освіту» (ст.25), «Про загальну середню освіту» (п.2,ст.22), «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закону України від 24 грудня 2015 року № 911-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (п. 11), Постанови Кабінету Міністрів України від 02 лютого 2011 року № 116 (зі змінами) «Про порядок надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», Постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 року № 1591 (1591-2004-п) «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах», спільних наказів охорони здоров’я України і Міністерства освіти і науки України від 01 червня 2005 року № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 15 серпня 2006 року № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», на підставі  рішень сесій районної, міської та місцевих  рад,  з метою забезпечення при харчуванні учнів у  закладах загальної середньої освіти району норм  чинного законодавства,  наказу відділу освіти «Про організацію харчування учнів у  закладах загальної середньої освіти району» № 197 від 31.08.2018 року

 

НАКАЗУЮ:

  1. Організувати гаряче харчування учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей та учнів     1-11 класу позбавлених батьківського піклування, дітей батьків учасників АТО, протягом вересня-грудня 2018 року а саме:

№ з/п

ПІБ

Клас

1

Овсяніков В’ячеслав Олексійович

2

2

Токайчук Альбіна Віталіївна

2

3

Шаповал Гліб Миколайович

2

4

Кириленко Артур Олександрович

3

5

Чорновод Максим Сергійович

3

6

Карпець Володимир Володимирович

10

 

  1. Грошова норма встановлена в розмірі 18 грн. для одноразового гарячого харчування.
  2.  Харчування учнів здійснювати тільки в навчальні дні. У разі відсутності учня компенсація за харчування не проводиться.
  3. Первинні документи надаються до бухгалтерії комунальної установи «Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти» не менше 3-х  разів на місяць.
  4. Заступнику директора з навчально-виховної роботи ГришкоН.М., завгоспу школи Котило В.П. під час підготовки приміщень і обладнання до нового навчального року, організації та проведення навчально-виховного процесу керуватися Державними санітарними правилами й нормами (ДСан Пін 5.2.008-01).
  5. Організувати роботу комісії з контролю за організацією та якістю харчування в складі:

Голова комісії:                 Тодорчук С.Г.,  директор школи.

Члени комісії:                  Теленик Г.О.., заступник директора з виховної роботи;

Бабенко О.В., голова профспілкового комітету;

голова батьківського комітету;

  1. Відповідальним за організацію харчування учнів 1—11-х класів призначити заступника директора з виховної роботи Теленик Г.О.
  2. Відповідальному за організацію шкільного харчування Теленик Г.О.
    1. Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування.

                                                                                           Постійно

    1. Здійснювати контроль за дотриманням вимог нормативних документів щодо прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв.

                                                                                           Постійно

    1. Під час підготовки приміщень і обладнання до нового навчального року, організації та проведення навчально-виховного процесу керуватися Державними санітарними правилами та нормами (ДСан Пін 5.5.2.008-01).

                                                                                      Серпень, щороку

  1. Комірнику школи Федоровій С.І.:
    1. Забезпечити безумовне виконання вимог Закону України «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 № 1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних та оздоровчих закладах» і затвердженої цим наказом Інструкції.

                                                                                             Постійно

    1. Дотримуватися вимог діючого законодавства під час прийому й зберігання продуктів харчування, приготування й реалізації готових страв, якості миття посуду.

                                                                                            Постійно

    1. Вести документацію шкільної їдальні: журнал бракеражу готової продукції, журнал бракеражу сирої продукції, калькуляційні карти ,технологічні карти.

                                                                                        Постійно

    1. 3атвердити та надати до відділу освіти, у строк до 10.09.2018 року,  примірне двотижневе меню.
    2. Перевіряти якість постачальної продукції

 

  1. Затвердити наступний графік чергування вчителів у шкільній їдальні:

понеділок       – Меркотан І.П;

вівторок         – Гуда І.М..;

середа             – Поленок О.В.;

четвер             – Поленок О.В;

п’ятниця         – Гуда І.М.

  1. Класним керівникам:
    1. Систематично контролювати надання безкоштовного харчування учнів на підставі заяв батьків (осіб, що їх замінюють) і довідок органу соціального забезпечення за місцем проживання (якщо батьки не працюють), або довідок про одержання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям із місця роботи батьків (осіб, що їх замінюють).
    2. Щоденно подавати до 8.00 подавати кількість  учнів, які присутні у школі.
  2. Заступнику директора школи з виховної роботи Теленик Г.О.
    1. Здійснювати постійний контроль за додержанням дітьми правил особистої гігієни та вживанням гарячих страв, соків, молока, борошняних виробів; за санітарно-гігієнічним станом обідньої зали, харчоблоку; за дотриманням режиму й графіків харчування дітей; за чергуванням педагогічних працівників в обідній залі.
    2. Інформувати батьків про організацію харчування дітей у закладі, періодично організовувати обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних із харчуванням.
    3. Разом із медичною сестрою організувати для учнів 1—11 -х класів проведення бесід із питань дотримання особистої санітарії та гігієни, профілактики грипу, дифтерії, лептоспірозу, холери, туберкульозу, СНІДу, арбовірусних інфекцій і харчових отруєнь, зокрема грибами.
  3. Розмістити даний наказ на сайті школи та довести до відома відповідних працівників.
  4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор школи                                                                                   С.Г. Тодорчук

Категорія: 2018-2019 навчальний рік | Додав: Сергей_Тодорчук
Переглядів: 17 | Завантажень: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar